Maison du Frein werd in 1983 in Luik opgericht door Paul Thonon. Het is een solide familiebedrijf met meer dan 35 jaar ervaring.

Als specialist in de verkoop van remonderdelen, ontwikkelt het bedrijf zich al snel tot een onmisbare speler op nationaal en internationaal gebied.

Een paar jaar later wordt de werkplaats voor wrijvingsremsystemen opgezet: reparatie, bekleden en opnieuw bekleden door middel van verlijmen of klinken.

In 1994 opent het bedrijf een tweede winkel met een nieuwe werkplaats bestemd voor de reparatie van hydraulische onderdelen.

In 2009 breekt een nieuwe fase aan voor Maison du Frein met de aankoop van de Brusselse werkplaats voor wrijvingsremsystemen FERODO en het samenbrengen van alle activiteiten op één adres: Boulevard de Froidmont in Luik, ook wel de automobielboulevard genoemd.

Maison du Frein telt momenteel meer dan 1200 klanten wereldwijd en levert aan de volgende sectoren: de industriële sector, automobielindustrie, landbouw, windkrachtindustrie en luchthavenindustrie.

‘Het onvindbare vinden’

“Onze expertise is onze kracht. Wij dragen zorg voor alle systemen waar remmen voor nodig zijn. Als een klant bij ons aanklopt, is dat op duurzame basis, want wij doen er alles aan om zijn ontwikkelingen op de voet te volgen en een oplossing te vinden voor al zijn vragen.

Wij kunnen steunen op jarenlange ervaring en een indrukwekkende hoeveelheid documentatie om hem ten dienste te zijn en de beste oplossingen aan te dragen. Op het gebied van remsystemen is precisiewerk van groot belang, daarom moet niets aan het toeval worden overgelaten.”